#inspirációk

Almás tormakrémleves

Közeleg a hideg, nyirkos időszak. Készítse fel és védje szervezetét torma fogyasztásával! A tormának nemcsak az íze erős, de egészségre gyakorolt jótékony tulajdonságai is figyelemreméltóak. Pozitív hatási nagyon sokrétűek.

A torma antiszeptikus, anti allergén, görcsoldó, immunerősítő, fájdalomcsillapító, emésztésserkentő és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik.

Hozzávalók

600 g burgonya

3 db nagy alma

900 ml zöldség alaplé

60 g KISKUNFÉLEGYHÁZI TORMA

bors ízlés szerint

1 db közepes vöröshagyma

25 g vaj

200 ml 20 %-os főzőtejszín

só ízlés szerint

Elkészítési javaslat
1.

A hagymát megtisztítjuk, majd apróra vágjuk. A burgonyát és az almát meghámozzuk, majd kockákra vágjuk.

2.

A felforrósítjuk a vajat, majd a hagymát üvegesre dinszteljük benne. Hozzáadjuk az almát és a burgonyát, majd további 2 percig dínszteljük.

3.

Sóval, borssal fűszerezzük, majd felöntjük a zöldség alaplével. Felforraljuk, és közepes lángon lefedve kb. 20 percig főzzük.

4.

A leveshez öntjük a tejszínt, és további 10 percig főzzük. Ezt követően levesszük a tűzről és bot mixerrel pürésítjük.

megosztom megosztom
Kapcsolódó termék
Torma, csemege
KIS-KUN ecetes, reszelt, csemege torma
részletek
részletek

A nagy mustár teszt

tovább

Két számjegyű növekedést értünk el 2021-ben

tovább

Mustáros-kapros sült karaj

tovább