#inspirációk

Mustáros-kapros sült karaj

A legrégibb és legáltalánosabban ismert ételízesítők egyike a mustár. Kiválóan alkalmas fejfájásra, láz enyhítésére, étvágytalanságra, javítja a vérkeringést és a vérnyomás szabályozásában is szerepet játszik.

A kapor markáns íze és illata miatt megosztja az embereket, pedig az egyik legsokoldalúbb gyógynövényünk. A kapor a népi gyógyászat egyik kedvenc gyógynövénye, amelynek számos pozitív hatását ismerjük. Használhatjuk vízhajtásra, emésztési zavarokra, hányingerre, fogínygyulladásra vagy éppen étvágytalanságra, de antimikrobiális hatása miatt még sebgyógyításra is alkalmas.

Hozzávalók

4 szelet karaj

6 ek. KISKUNFÉLEGYHÁZI MUSTÁR

1 csokor kapor

4 ek. kristálycukor

1 db cukkini

1 db padlizsán

3 db sárgarépa

2 db fehérrépa

1 db zellergumó

4 db fehér csiperkegomba

4 db barna csiperkegomba

2 db piros paprika

3 db édes hagyma

2 db újhagyma

10-15 db mogyoróburgonya

olivaolaj

Elkészítési javaslat
1.

A mustárt, a cukrot és az apróra vágott kaprot keverjük össze. Helyezzük bele a hússzeleteket és egy éjszakára tegyük be a hűtőbe pácolódni.

2.

A zöldségeket mossuk meg, és ha szükséges daraboljuk őket konyhakészre. Tegyük bele egy tepsibe. Sózzuk és locsoljuk meg olívaolajjal. Fedjük le a tepsit alufóliával és pároljuk 180 fokon félkészre. Ezt követően vegyük le a fóliát és légkeverésen süssük tovább, amíg meg nem pirulnak a zöldségeink.

3.

A húsokat rakjuk egy serpenyőbe a szósszal együtt. Öntsünk hozzá egy kis vizet és fedő alatt pároljuk meg. Párolás közben folyamatosan pótoljuk a vizet, hogy nehogy lekapjon. Ha megpárolódtak a hússzeletek vegyük le a fedőt és forraljuk el a felesleges levet, hogy egy kellemesen sűrű állagú szószt kapjunk.

4.

A kész húst és a zöldségeket halmozzuk egy tányérra. Igény szerint tálaláskor megszórhatjuk még egy kis aprított kaporral vagy a szószból is locsolhatunk egy keveset a sült zöldségekre.

megosztom megosztom
Kapcsolódó termék
Mustár
KIS-KUN asztali mustár
részletek
részletek

A nagy mustár teszt

tovább

Két számjegyű növekedést értünk el 2021-ben

tovább

Almás tormakrémleves

tovább